om-geving.nl heeft nieuw zakelijk leider

geplaatst in: Geen categorie | 0
Anne en JustynaTranen van verdriet én van blijdschap: Justyna Knuta draagt het stokje over aan Anne Swinkels, de nieuwe zakelijk leider van om-geving.nl.

Justyna gaat het team vanom-geving.nl verlaten om zich richten op ander leuks. Dat nieuws was even slikken.

We begonnen twee jaar geleden als blog, waarin we design, kunst en ambacht van makers in onze vriendenkring promootten omdat we vonden dat ze te weinig zicht- en vindbaar waren.

We kwamen elkaar vlak voor kerst tegen op de filmpremière van een gezamenlijke vriendin en stonden te mopperen dat we wéér te lang hadden gewacht met cadeautjes kopen en dus alles maar in één warenhuis gekocht hadden in plaats van het kopen bij kleine kunstenaars en ambachtslieden, zoals onze goede voornemens luidden. We kwamen tot de conclusie dat de vindbaarheid van die makers vergemakkelijkt zou moeten worden zodat de gemakzuchtige, gehaaste consument zoals wij tóch unieke cadeautjes zou kunnen kopen en daarmee tegelijkertijd de makers steunen. We besloten ter plekke om een website te bouwen en hebben ons sindsdien samen ingezet voor om-geving.nl.

Een jaar later werden we op aandringen van een groepje makers (dat zelf geen zin en tijd had om zich met verkoop bezig te houden) een webwinkel. Dat was en is nog steeds enorm leerzaam en deze onnoemelijk leuke hobby ging naast ons werk steeds meer tijd en inspanning kosten. Nu, twee jaar na onze start, heeft Justyna besloten het project los te laten om zich op al het andere leuks te richten waar ze door om-geving.nl vaak niet meer aan toekwam. Klaar voor al het volgende!

Dit was het moment voor mij om te gaan zoeken naar een zakelijke partner: waar Justyna en ik uit puur enthousiasme aan waren begonnen had, afscheid of niet, structuur, systemen, automatisering nodig. Anne en ik hebben al eerder samengewerkt in projecten en vullen elkaar daarin precies aan. Nadat ik had besloten dat ik een samenwerking wilde aangaan met iemand die het zakelijke gedeelte zelfstandig kon gaan herinrichten en leiden was het dan ook meteen duidelijk wie ik daarvoor wilde vragen. Ik deed het in mijn broek want ik had wel een plan A maar geen B of C. Wat moest ik doen als ze nee zei? Ik deed er drie weken over om het te durven vragen. Anne deed er drie seconden over om ja te zeggen.

Sindsdien zijn Anne, meer-dan-webmaster Guy en ik flink aan het werk om alles beter, leuker, mooier te maken en gaan daar nog even mee door. Ook Justyna helpt daar nog even een handje bij.

Héérlijk: frisse wind. Nieuwe ideeën, vernieuwd enthousiasme en alles goed onder de loep nemen om onze basis helemaal solide te maken.

Justyna: het ga je goed! Ik ben eeuwig blij dat wij hier samen aan begonnen zijn.

Anne: welkom in ons team. Ik heb zó veel zin in alles wat we nog gaan doen.

 

Liefs,

Sterre

 

Je zal Justyna en Anne allebei tegenkomen in de pop-up store in de stadstuin op vrijdag 13 en zaterdag 14 november. Komen jullie afscheid nemen en verwelkomen?

 

Anne, Justyna en Guy, OM-GEVING

IMG_0155

IMG_0136