Rosa Lommen wordt content manager van om-geving.nl

geplaatst in: Geen categorie | 0
Meer aandacht besteden aan onze makers en hun producten, dat is waar om-geving.nl heen wil. Onze website moet het verhaal vertellen achter elk handgemaakt product dat onze creatieve geesten in hun atelier staan te maken.  Rosa zal zich als content manager richten op het beheren van de webwinkel. Haar ervaring in media in de kunst- en cultuursector zal Rosa inzetten voor het belichten van onze makers, hun verhalen en hun producten door middel van tekst, fotografie en video.

Rosa Lommen nieuwe online content manager van om-geving.nl

 

Om-geving.nl blijft langzaam maar zeker groeien. We hebben meer makers, meer producten en een duidelijkere stijl. Bij die groei hoort het af en toe stilstaan bij wat we nu doen en hoe dat beter kan. En dat is, eerlijk is eerlijk, met méér aandacht voor de makers.

Nadat we beslissen om met makers in zee te gaan begint er een heel proces van informatie opvragen en dat zo redigeren dat het voor onze bezoekers als één lopend verhaal te lezen is. Het beeldmateriaal moet daarnaast goed zijn én ook nog eens in stijl van de site.  Nu we steeds meer aanmeldingen krijgen van jonge makers die via onze webwinkel willen verkopen kwamen we handjes te kort!

 

Verhalen vertellen uit de gemeenschap

Rosa Lommen is hiervoor de geschikte persoon: eerder maakte zij met Boris van Lieshout en Isaac Hoekstra een documentaire over het Utrechtse Knalland, een platform voor community art en een productiehuis, gedragen door meer dan 100 muzikanten, vormgevers, filmmakers en andere kunstenaars die vanuit hun als probleemwijk bekend staande Kanaleneiland festivals organiseren, een album opnamen, theaterstukken maakte met maatschappelijke thema’s en nog veel meer.

Ook maakte zij in het project ‘Levensboeken’ met collega Bodine van Lingen een documentaire en fotoserie over Utrechtse vrijwilligers, in opdracht van de Vrijwilligerscentrale.

Rosa’s werkzaamheden bij om-geving.nl sluiten hier nauw op aan: door ze te helpen hun verhaal te vertellen zal Rosa onze jonge makers helpen om meer mensen te bereiken en de waarde van het ambacht te belichten.

Praktisch voor onze makers

Praktisch gezien zal dit voor onze makers betekenen dat ze voortaan één vast contactpersoon hebben die hun aanmeldingen gaat behandelen. Rosa zal het inhoudelijke verhaal van het product op een hoger niveau tillen maar ook nauw contact met onze makers houden over praktische zaken als voorraad en verkoop of het inzetten van het eigen netwerk van de makers.

Laat een reactie achter