Bijdragen gezocht: de Zelfgemaakte Scheurkalender 2017

geplaatst in: Geen categorie | 0

De scheurkalender 2015De Zelfgemaakte Scheurkalender: dat is waar om-geving.nl mee begon. Het bracht ons op het idee om zulke initiatieven beter zichtbaar te maken en het was ook het eerste product dat we ooit in onze webwinkel verkochten. Een initiatief dat we dus graag een hart onder de riem steken dus!

fotosannebloem
Sanne Bloem – Foto uit de VIVA: www.viva.nl/algemeen/lunchbreak-creatiefcash-buzz/

86 Kunstenaars op één kalender

De Zelfgemaakte Scheurkalender is een kalender met bijdragen van iedereen die iets heeft dat op een scheurkalender past: gedichten, gedachten, cartoons, kunst, spreuken, verhalen, recepten, reisfoto’s, scheur-opdrachten, puzzels, foto’s, strips, etc. De kalender van vorig jaar, die uiteraard in onze webwinkel verkrijgbaar was, bevatte werk van 86 kunstenaars.

 

Sanne Bloem

De Zelfgemaakte Scheurkalender is een initiatief van Sanne Bloem. Zij bedenkt, verzamelt, drukt en snijdt de kalender en fiets rond om ze op allerlei locaties te verkopen.

Sanne Bloem (Den Bosch, 1983) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Utrecht en deed na haar opleiding niets meer met al die opgedane kennis. Ze verveelde zich een tijdje als secretaresse (aan diezelfde universiteit) en kreeg toen de vraag of ze de productie van een documentaire op zich wilde nemen. In dat jaar ontdekte ze dat ze eigenlijk alleen maar leuke dingen wilde doen waarbij ze heel veel kon organiseren.

Zo organiseert ze nu de zeer succesvolle Zelfgemaakte Markt, een heerlijke, niet al-te-grote markt in Utrecht met alleen maar zelfgemaakte artikelen en publiceert ze Het Mag, een 6-jaarlijks handgemaakt magazine waarin heel veel Mag.

Heb jij iets dat op een scheurkalender past?

De Scheurkalender zoekt elk jaar opnieuw naar gedichten, gedachten, cartoons, kunst, spreuken, verhalen, recepten, reisfoto’s, scheur-opdrachten, puzzels, foto’s, strips, etc voor op de scheurkalender van 2017.

Stuur bestaand werk op (het is al goed en je hebt het toch al liggen) of laat je door de kalender inspireren om eindelijk eens wat te doen met je liefde voor woorden / kriebeltekeningetjes / toiletgedachten / etc.

 • Het formaat is A6 (¼ A4), de kalender is zwart/wit.
 • bestandsformaat is vrij: kies welk formaat het beste bij je materiaal past. Als je teksten of gedichten met een bepaalde opmaak wilt, stuur dan een opgemaakt A6’je, mag ik de opmaak zelf bepalen dan volstaat een word-documentje.
 • Een deel van de kalenders wordt met de hand geprint, een deel van de kalenders wordt geprint.
 • Onnodig veel inkt gebruiken* in je bijdrage wordt ontmoedigd.
 • Er worden maximaal 24 bijdragen per inzender geplaatst, maximaal 12 per serie.
 • Je mag alleen werk opsturen waarover je de rechten bezet, plaatjes van anderen inzenden mag dus niet.
 • Liever geen word-bestanden met afbeeldingen erin, lever het tekstbestand als word/txt en het plaatje los als pdf/jpg of iets dergelijks.

De Scheurkalender 2015

Wat krijg je er voor terug?

Je komt op de Zelfgemaakte Scheurkalender! Zo komt jouw bijdrage in honderden toiletten en keukens in het land te hangen. Je zorgt dat de kalender nog geweldiger wordt. Je krijgt €5 korting op de kalenders die je koopt. Je mag max. 3 kalenders met korting kopen.

 

Mail je bijdrage(n) naar scheurkalender@sannebloem.nl,
of gebruik wetransfer.

Bijdraaginfo:

 • Niet alle bijdragen kunnen worden geplaatst, er is een strenge maar rechtvaardige eindredactie met het laatste woord .
 • Je bijdragen worden niet voor andere doeleinden dan de scheurkalender gebruikt, we kunnen een foto van je bijdrage(n) op de kalender online zetten als promotie voor de kalender (niet het originele digitale bestand).
 • Reclame maken voor je bedrijf mag, maar de bijdrage moet wel méér zijn dan alleen een reclameuiting.
 • Afbeeldingen van bestaande kunstwerken (dus bijv. een foto van je beeldhouwwerk) worden vaak niet geplaatst, maar je kunt het altijd toch inzenden als jij denkt dat het er wel op hoort.

image7-2 image3-2

image2-2 image1-2